Noteer alvast in je agenda de data van de overige nascholingsbijeenkomsten in 2019:

- maandag 7 oktober: voormalig topsporter Jochem Uytenhaege spreekt over Vitaliteit en Eigenaarschap;
- maandag 18 november: Eduard Baas en Rudi Nijhof geven inzicht in Human Being Leiderschap.

Op dinsdag 10 september 2019 organiseren wij, samen met de Beroepsfederatie RADI, een nieuwe bijeenkomst in het kader van de permanente educatie. Wij hopen dat je hierbij aanwezig kunt zijn. In eerdere nieuwsbrieven hebben we deze datum al aangekondigd.

Wanneer we over duurzame inzetbaarheid praten en/of over sociale bedrijfskunde, valt er altijd veel te delen. Daarom hebben wij ditmaal gekozen om twee gastsprekers uit te nodigen voor de PE-sessie van 10 september aanstaande.
We starten ditmaal om 15.30 uur en eindigen zo rond 19.30 uur. Vanzelfsprekend wordt het eten en drinken verzorgd.

Om 15.30 trappen we af met het informeren van de adviseurs over een aantal belangrijke recent ontwikkelingen zoals een portal exclusief voor alle RSBA/RADI adviseurs met naslagwerken, informatie en de toegang tot diverse tools die je in kan zetten tbv je advisering . We starten on-time dus zorg ervoor dat je op tijd bent !

Rond 16.00 uur hebben wij mevr. dr. Truus van Amerongen bereid gevonden ons mee te nemen in innovatie in de Arbodienstverlening. Denk daarbij aan automatisering, arbeidsongeschiktheid scans, algoritmes en voorspellen van verzuimscenario’s, leidend tot optimale schadelastbeperking. Ze bespreekt ook de ontwikkelingen rondom taakdelegatie en casemanagement, mede in relatie tot die automatisering . Dr. Van Amerongen is arts en medisch directeur bij Human Capital Care. Een van de grootste arbodiensten in Nederland met een sterke focus op data.

Na de pauze zullen wij verder gaan met Willem Vreeswijk, eigenaar van VVP Vakblad voor Financieel adviseurs en editor-in-chief bij New Financial Forum. Willem zal zijn kijk op radicale innovatie binnen de financiële wereld met jullie delen door middel van interessante voorbeelden uit de praktijk!

Door deze twee onderwerpen tijdens deze avond centraal te stellen krijgen jullie een belangrijke kijk in de nabije toekomst en daarmee gepaard gaande verschuivingen in adviseursposities.
We spiegelen dit uiteraard aan klantbehoeften en behoeften van risicodragers. We hebben twee bevlogen sprekers, mis het niet!

De locatie is Perkinsbaan 11, 3439 ND Nieuwegein, Dynahouse.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor zowel RSBA adviseurs als RADI adviseurs, dus voor iedereen een mooie gelegeheid om kennis te maken met andere adviseurs.

Gaag zien we je 10 september 2019 in Nieuwegein!

Beroepsfederatie RADI en Stichting RSBA gaan samen verder
Meer dan 400 adviseurs in duurzame inzetbaarheid en sociale bedrijfskunde

Verbreden en verdiepen. Daarom gaan de Risicoadviseurs Duurzame Inzetbaarheid (RADI) en de Register Sociaal Bedrijfskundig Adviseurs (RSBA) samen verder.
De kennis, vaardigheden en vakgebieden sluiten op elkaar aan en overlappen soms. Daarom worden de permanente educatie en de belangbehartiging gecombineerd. Adviseurs blijven geregistreerd als RADI en/of RSBA en behouden dus hun eigen “identiteit”. Hierdoor blijven ze herkenbaar voor klanten over het eigen expertisegebied.
Bij deze nieuwe combinatie zijn meer dan 400 adviseurs aangesloten. Het samen verder gaan is gericht op verbreden, verdiepen, het vergroten van de naamsbekendheid en het kunnen omgaan met de stevige groei van meer dan 30%

Samenvoeging van de besturen
De besturen worden samengevoegd en dat is volgens Ton Christianen (voorzitter Stichting RSBA) en Gary Damen (voorzitter Federatie RADI) de manier om de bundeling beheersbaar te maken. Ton: “dit geeft de RSBA’s een mooie  aansluiting op de breedte van duurzame inzetbaarheid”. Gary: “de RADI’s krijgen zo toegang tot nog meer diepgang in advisering rondom verzuim en re-integratie problematieken”.

Wat merken bedrijven van de samenvoeging?
Een gezamenlijke verklaring van Ton en Gary: “De RADI’s en RSBA’s zijn actief in het grootbedrijf en in het MKB, in alle branches. Voor dat soort zakelijke organisaties is het erg prettig dat de adviseur over de breedte en de diepgang beschikt van dit complexe vakgebied”. De praktische, bedrijfskundige  resultaatgerichte insteek geldt voor de RADI’s en de RSBA’s.

Effectuering begin 2019
Vanaf het eerste kwartaal van 2019 worden de PE programma’s, de belangenbehartiging en de websites en register administraties samengevoegd. Meer informatie over RADI en RSBA staat online, op radifederatie.nl en op stichtingrsba.nl.

Op 16 januari 2019 vindt de eerst komende nascholingsbijeenkomst plaats in het teken van de Permanente Educatie.

Door mr. Pascal Willems van WVO Advocaten worden de RSBA's bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op arbeids- en sv-recht. Tevens zal hij dan stilstaan bij de beleidsmatige overwegingen om taakdelegatie wel of niet toe te passen.  Onder leiding van Ludwig Antonissen van LA Muziekproducties zullen de deelnemers op eigentijdse manier worden geïnformeerd hoe de werking van het brein van invloed is op hoe de boodschap van een RSBA als adviseur, wordt opgepakt.

De bijeenkomst vindt plaats bij Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg.

Op 1 november mochten een aantal deelnemers hun wel verdiende diploma in ontvangst nemen waarmee is aangetoond dat ze met succes de leergang tot Register Sociaal Bedrijfskundig  Adviseur in ontvangst mochten nemen. Vanwege hun inschrijving bij de Stichting mogen ze de naam "RSBA" nog ook achter hun naam zetten. Het bestuur feliciteert van harte:

- Elly vd Wijgaert
- Sarah Donck